lördag 29 juni 2013

Örarevet.

Innan vi lämnade Kalmar på fredagsförmiddagen, gick vi en promenad längs kajerna. Hundarna skulle ju få sin förmiddagspromenad.
 Från vattnet in mot centrum ligger lite av den gamla bebyggelsen kvar.






Påminde lite om om Båtmansstugorna på Björkholmen, hemma i Karlskrona.
Men det fanns ju även nyare bebyggelse vid vattnet.
Vackert eller fult?? Ja det kunde vi inte avgöra. Området verkade nytt, så om ett par år när grönskan (träd och buskar) vuxit upp, blir det nog ett helt annat intryck.
På vägen hemåt, stannade vi till vid Örarevet. Ett naturreservat straxt norr om Söderåkra. Väl värt ett besök.
Ett långt "rev" av kullerstenar och sand, sträcker långt ut i Kalmarsund. Bevuxet med enar och gräs. Marken hålls öppen av betande kossor.










Vi gick ut på den yttersta spetsen. Det krävdes full koncentration för att inte halka på de hala stenarna och hålla skorna torra!
Vattnet var ju inte så djupt, men de blöta stenarna är hala!!
På tillbakavägen passade vi på att svalka oss, hundarna och jag. Kul tyckte Qeylah!


"Varmt" vatten och sandbotten, de är lycka!!

Även Gina blev doppad! Jodå, hon kunde simma, men att  bli blöt på hela kroppen var inte populärt!

Efter bad ska det torkas......
Mmmmmm, så skönt!

Ska jag hjälpa till?

Jag klarar det själv! Stick!!
Eftermiddagen försvann snabbt,  och till kvällen var det dags för jobb, så det var bara att åka sista biten tillbaka till campingen. Helgen ägnas åt jobb. Men nästa vecka kanske lockar med nya utflykter, vem vet??

På återseende!
Siv & Bosse.

torsdag 27 juni 2013

Variation förnöjer!

Efter många dagars campingtillvaror, blev det dags att "lufta" husbilen lite.
En "minisemester" på två dagar i Kalmar är inte fy skam. Lagom långt att köra, när ledigheten inte är så lång, i alla fall inte min.
Vi lämnade ett grått och disigt Karlskrona och mötte ett soligt, men blåsigt Kalmar. Hundpromenaden gick runt Kalmars sagoslott. Man behöver inte åka till Tyskland för att kolla på sagoslott. Den finns allt några här i Sverige också!



Vandring i centrum blev det också tid till. Några böcker inhandlades och god italiensk glass, passade vi på att njuta av.
Kvällen ägnar vi åt att kolla in båtlivet i Gästhamnen, och minnas tiden då vi också tillhörde segelbåtsfolket.
Dagens tillvaro i husbilen, är betydligt bekvämare och det gör ju ingenting!
Vi ses!

tisdag 25 juni 2013

Campingtillvaro.

Ja, det har vi nu.
Midsommar är avklarat, med en betydligt tätare beläggning än det är nu. Mycket folk och rörelse var det under långhelgen, men nu är det glest mellan husvagnar, husbilar och tält. Verkar inte vara så många ute på campingturné, nu för tiden? Eller är det så att de flesta börjar sin semester nästa vecka? Vi får väl se om det trycket ökar till helgen.
Tiden rullar på, fast vi inte gör något speciellt. Märkligt, så fort dagarna försvinner. Det blir en och annan långpromenad med hundarna, men när det är varmt, vill de helst slippa promenad för en betydligt slappare tillvaro:
Sol och bad, har det blivit mycket av. Morrondopp i badviken innan frukost. Ja, det är bara jag som doppar mig i havet. Bosse fixar frukosten i stället!

Jag har några dagar ledigt innan nästa jobbpass, så kanske det blir en kortare tur i närområdet. Men just nu regnar det, så då blir vi kvar på campingen, i alla fall till i morron.

Vi kommer igen!
Siv & Bosse.



fredag 7 juni 2013

Vi drar vidare....

Efter två dagar på Eksjö Camping körde vi vidare mot Vätterns strand. Målet var Omberget och en vandring till toppen "Hjässan". Så blev det och svettigt värre var det att gå uppför. Strålande solsken och inte en vindpust! Inte ens på toppen blåste det!! Många Nationaldags-lediga gjorde precis som vi, så det var "knökafullt" med människor på toppen. Efter att tittat på utsikten och pustat en stund gick vi tillbaka ner till bilen. Betydligt lättare vandring.....
Körde vidare mot Vadstena, där vi tänkt stå på Ställplatsen nära hamnen, men där var det fullt, så vi körde vidare till Vadstena Camping. Fick en bra plats med utsikt över Vättern och stor gräsplätt att sitta och njuta på. Och det gjorde vi resten av dagen.
Kvällen bjöd på en vacker solnedgång över Vättern.
Idag gick vi in till Vadstena och shoppade lite gott att äta...... Glass smakade bra i värmen och visst blev det en smakbit till våra fyrbenta vänner också.....
Eftermiddagen och kvällen har gått i slapphetens tecken. Njutit av solen och ett dopp i Vättern, för att svalka sig lite. Det här är precis så en semester ska vara!!!
I morron vänder vi hemåt, kanske blir det ett stopp till innan vi kommer hem. Det visar sig i morron.....
Men vi kommer igen, sommaren är ju lång! I alla fall vill vi tro det.......

Vi ses igen.....
Siv & Bosse

tisdag 4 juni 2013

Veckan som gått

Efter allt bilåkande var det riktigt skönt att stå stilla på campingen hemmavid.
Det blev tvagning av kläder och påfyllning av matvaror, så tiden rusade iväg i full galopp!
En riktigt lång promenad med hundkompisarna fick vi till också. Sen kom SOLEN!!
Då var det bara att sitta och njuta för fullt! Inte bara vi njöt utan fyrfotingarna slappade också i solen.
Efter två dagar med strålande sol och go' värme, var skinnet lätt "vidbränt"! Så det var tur att det blev en regndag i lördags!!  Hmmm, inte trodde jag att det skulle vara skönt med regn, efter allt vatten vi fick i Tyskland?? Söndagen började mulet med lite regn. Så vi packade ihop och drog norr ut längs ostkusten med husbilen.
Ett stopp i Kalmar och en snabbvisit på IKEA, blev det. Lite smått och gott fick följa med hem. Även en titt på MediaMarkt blev det innan vi åkte från Kalmar.
Planeringen var att stanna i Mönsterås, över natten. Hittade ställplatsen i hamnen med utsikt ut mot havet och Öland. Den obligatoriska stadsvandringen gjorde vi också. Och det gick fort, i denna mysiga lilla småstad.






Vi fick en fin söndagseftermiddag och kväll i Mönsterås. Och en höjdpunkt var när vi fick se en fiskgjuse "in action"! Tyvärr lite för långt bort för att få någon bra bild, men ändå!!!



På måndagen åkte vi vidare norr ut. Oskarshamn fick en snabbvisit.
Dr. Axel Munthe
Vi hade tänkt stanna över natten, men ställplatsen var inte inbjudande, så vi åkte vidare till Figeholm.
Fin plats i Gästhamnen, och soligt och varmt, 26 grader! Kunde inte bli bättre! Det gick även att ta ett dopp från bryggan!
Figeholm är en riktig liten småstad, med fina små hus och mycket snickarglädje. Lite Astrid Lindgren-anda över hela samhället.





I morse blåste en kall vind in från havet, så vi bestämde oss raskt för att åka vidare. Resan gick genom Astrid Lindgrens Lönneberga och Mariannelund bland annat. Slutmålet för dagen blev Eksjö camping.
Vi var ju tvungna att ta en promenad och titta på alla gamla trähus, som Eksjö är känt för. Fina hus med spännande "innegårdar", bakom stora träportar. Ja, eftermiddagen försvann snabbt.






Tillbaka på campingen blev vi glatt överraskade. För på tisdagskvällar har de veteranbilsträff! Oj, oj, oj, vilka "åk"!

Vi gick där och njöt av alla välskötta dyrgripar. Och där var faktiskt en del som nog är väldigt ovanliga. Lite nostalgiska blev vi när vi såg en VW 1500! En sådan hade Bosse när vi träffades för lääääänge sedan!
Det har varit en riktigt go' dag idag och i morrn tar vi vilodag från bilåkandet. Hoppas det blir soligt och varmt i då.......

På återseende,
Siv & Bosse.