måndag 28 juli 2014

Vi drar vidare....

Vi lämnade ett varmt Uskavi (26/7) och åkte vidare norrut. Eller lite hit och dit, eftersom ett besök på Haglöfs Outlet i Avesta inte går att missa!! Fyndade gjorde vi. Nya skor till mig och en regnjacka till Bosse. Nöjda åkte vi vidare till Falun och Lugnets Camping. Campingen med motionsslingor in på knuten. Perfekta områden att ströva med hundarna på. Cykelavstånd (även gångavstånd när det är lite svalare) till centrum är ju inte fel. Så det blev en tur på två hjul i till centrum för att äta lite mat. Subway var det som hägrade i sommarvärmen!
På vägen genom Dalarna mötte vi många fina Gammelbilar! Det är ju Classic Car Week i Rättvik den här veckan.......
En övernattning i Falun fick räcka, så i söndags (27/7) gick färden vidare mot Sveg. Det blev ännu bara en övernattning, för inte finns det så mycket att roa sig med i Sveg??
Vi körde alternativvägen mot Svenstavik och Storsjön. Härliga vyer och många långa backar har vi passerat. Stannade till i Vemdalen för att äta lunch och rasta hundar.


Himlen blev mörkare ju närmre Svenstavik vi kom. Vid Åsarna såg himlen ut så här:
Och straxt efter började det regna! Eftermiddagen har bjudit på åskskurar och där emellan lite solglimtar. Temperaturen är mer normal, även om det fortfarande är varmt.
I natt sover vi på en liten camping straxt NV om Svenstavik. I morron åker vi längs västra sidan av Storsjön, vidare mot Järpen och ett besök på Lundhags! Ännu en butik som inte får missas......

På återseende
Siv & Bosse

fredag 25 juli 2014

HETT!!

Vi ska väl inte klaga, för i år regnar inte min semester bort! Men nu är det i mesta laget med plusgrader!
Men vi har trotsat värmen och vandrat Fagertärn runt, på span efter de RÖDA Näckrosorna. Det var ju rätt i tiden för blomningen, så några skulle vi väl hitta!


Och visst fanns de!

Men de växer ju inte precis vid strandkanten! Så det var tur Bosse tog med teleobjektivet till kameran.


Visst är de vackra, de där röda. Men faktiskt är de vanligare VITA snäppet vackrare. I alla fall tycker vi det!


Och visst fanns även den GULA varianten av Näckros i Fagertärn.
Den fanns bara i som knopp, när vi var där i torsdags (24/7).

Efter Fagertärn stannade vi till utanför Örebro för att fylla på kylvaror bl.a. Termometern stod på 32 grader, så det gällde att snabba sig in med frysvarorna!
Trots värmen gjorde vi ett stopp i Lindesberg. Ut och rasta hundar och titta å "stadskärnan". Åskmoln täckte solen så det blev inte riktigt så varmt....



Varma och trötta åkte vi sista sträckan till Uskavi Camping. Javisst, har vi varit här förut. Det blir gärna så när man vet var det finns lugn och ro. En liten camping och kursgård som drivs av Pingst Kyrkan. Inte bara lugnt och skönt, utan super billig dygnsavgift dessutom. Fint bad i sjön Usken, är ju inte fy skam det heller. Så varmt i vattnet , att tom Bosse har doppat sig!! Men det behövs för i dag står termometern på 32,7 grader, så här mitt på eftermiddagen! PUH.
Trots värmen tog vi en cykeltur in till Nora på förmiddagen. 1,6 mil enkel väg.
Elcykel
Men cyklingen var betydligt lindrigare än den i Tiveden! Och Nora är ju en riktig småstadsidyll! Här kommer lite bilder tagna med mobilen.











Ungefär halvvägs till Nora, hann vi se en gammal kvarn. Den låg väl gömd bakom höga träd, så den syntes knappt från vägen. Och med bil, hade vi definitivt missat den!





Tillbaka på campingen blev det ett dopp i sjön! Jodå, Bosse hoppade också i! Perfekt avslutning på utflykten.
På återseende!
Siv & Bosse

onsdag 23 juli 2014

Då så!!

Nu har min ledighet börjat! Och inte kan man väl klaga på vädret?? Fast i mitt tycke är det det alldeles för många plusgrader! Till och med SMHI varnar för värmen, och då är det varmt!
Som tur är, har vi aircondition i vårt mobila hem! Vilken lyx. Men tillvaron blir genast överkomlig och nätterna svala nog att ge god nattsömn.
Vi drog iväg lite norr ut min första lediga dag. Karlsborg var målet. Men campingen var full, så när på någon enstaka plats utan el. Vi hade ju siktat in oss på lite cykling runt staden och fästningen. Nu fick vi snabbt tänka om och hitta en annan plats att utgå från.

Stenkällegårdens Camping vid Bocksjön och med cykelavstånd till Tivedens Nationalpark. Ett bra val visade det sig. Precis som vi vill ha det: lungt och skönt...... Och vi har faktiskt varit här tidigare, för sådär 20 år sedan, när vi testade camping med husvagn. Kan säga att det hade hänt massor på de här åren.......
Cykling blev det i går 3,7 mil i backig terräng på grusvägar (halva sträckan) genom Tvidens Nationalpark och vidare genom samhället Tived. Kantareller hittade vi som förgyllde middagen senare på kvällen.
Det blir inte så långa hundpromenader i den här värmen. Inget hundbad i närheten. Q bryr sig inte, men den lille vilde hade gillat ett springa i vattnet och svalka sig. till kvällen ligger de utslagna av värmen, och sover i skuggan.
I dag tar vi siesta och sitter under markisen och njuter av ledigheten och lugnet här i skogen. I morron bär det av mot nya mål!
På återseende.
Siv & Bosse

onsdag 16 juli 2014

FULLT!!!

Det har det varit på Campingen den här veckan. Jisses vad det har rullat in husbilar och husvagnar och en hel del med tält. Visst vädret har ju visat sig från den bättre sidan, men semestermånaden har ju varat ett tag! Och det var fint väder även förra veckan......
De här dagarna, med strålande sommarväder, sitter jag mest i skuggan och pustar mellan doppen i havet. Bosse njuter som vanligt av värmen.....
Men vi har ju två fyrbeningar som vill ut på promenad emellanåt! Fast det är väl mest den yngre av de två som vill ha aktivitet Så idag provade jag att cykla med henne Och det gick som en dans. Zelda fick springa av sig, så eftermiddagen har varit riktig lugn på whippetfronten.
Gammelhunden fick en promenad i sakta mak medan jag plockade vildhallon. Det passade henne perfekt.
Det var gott om hallon, men de flesta var torra och väldans små. Men jag fick ihop en hel del till slut.
I kväll har de avnjutits tillsammans med vaniljglass, mums! Och det finns flera kvar till frukostfilen i morron!
I kväll har vi "underhållning" på campingen! Ja, jisses vilket Enmansband! Man skulle få avdrag på campingavgiften, för man tvingas lyssna på eländet!!

I morron går jag på mitt sista jobbpass (med tre nätter) sen blir det äntligen min tur att ha semester!!

På återseende!

onsdag 2 juli 2014

Regn, blåst och lite solglimtar.

Här händer inte så mycket. Vi har legat still på Campingen. Vädret har ju inte inbjudit till några utflykter!
Det har faktiskt varit riktigt kyligt! I söndags glömde jag titta på utetemperaturen innan jag tog mitt morrondopp! Kan väl säga att det var varmare i vattnet än de 13,5 graderna som var i luften!! Tog en bra stund innan jag fått upp värmen efter badet!!

Lördagen tillbringade vi i Ronneby Brunnspark, Nostalgia festival! Massor av "finbilar" att beskåda, så timmarna bara försvann! Här kommer ett smakprov:



Vi hittade bara två gammelbilar av vårt favorit märke, nämligen de här:

Sen fanns det ju såna som vår allra första "husbil".......
1979 hade vi sommarsemester i en klarblå "folkabuss", liknande den till höger i bild! De var tider det!!

I dag har vi det betydligt bekvämare i vårt mobila hem! Och det känns ju bra, när åskskurarna avlöser varandra med täta mellanrum!!
Några dagars utflykt blir det mellan mina jobbpass denna veckan. Kalmar och Öland, står på tur. Vi hoppas på lite soligare väder när vi åker över bron i morron!

På återseende!
Siv & Bosse.