lördag 30 maj 2015

Ölands Norra Udde!

Efter en titt på väderkartan insåg vi att störst chans att slippa regn, var på Norra delen av Öland. Och visst har vi haft uppehållsväder. Men mulet och blåsigt och tidvis lite sol.
Ruggigt var det när vi kom fram på torsdagen men en promenad till Långe Erik blev det.
Med en sådan här solnedgång kan man ju undra hur vädret ska bli följande dag??
Men fredagen bjöd faktiskt på en solig morron!

Även resten av dagen var det mest sol, så då blev det både hundpromenad och dessutom en cykeltur för mig. Det måste ju fotograferas Orkidéer!

Hittade både röda och vita Orkidéer i blom! Men de flesta röda var nästan förbi.... Det där med namn på blommor är ju inte min starka sida, men jag tror att den vita heter "Sankte Pers Nycklar" och den röda heter "EVA"?! Jag får väl "googla" och se om jag har rätt.....
Det var inte bara orkidéer i dikena:
utan mängder av Liljekonvaljer
och även Gullvivor på sina ställen.......
Fick ju ta en extra titt på "Blåkulla", eftersom jag missade sammankomsten på Skärtorsdagen..... var ju tvungen att vara på jobbet!
Det har varit ett par lata dagar utan täckning för internet och mobiltelefoni! Hur fick vi tiden att gå innan internet???
Nu är vi tillbaka i civilisationen igen och i morron bär det hemåt, för till kvällen väntar jobbet, igen! Fyra dagar försvinner snabbt.......

På återseende,
Siv & Bosse

onsdag 20 maj 2015

Regn, regn och mera regn!

Och till det kallt och blåsigt! Jag undrar vart våren tagit vägen??? För det är ju lika kallt (eller varmt?) som det varit hela vintern..........
Visst har det varit någon enstaka dag med solsken, men oftast har det ändå varit en kall vind! Vi börjar känna oss rejält trötta på det här vädret!
När till och med änderna intar campingtomterna bredvid oss, då är det blött!! Och den här veckan har det regnat mycket!!
I helgen som gick (Kristi himmelsfärd) var faktiskt camping välfylld! SM i Rally, hölls i Karlskrona området, så det var många Rallyfans som tog in här. Även en flerdagars tävling på Hundklubben, hjälpte till att fylla Campingen med tävlingshundar och deras ägare.  Det var faktiskt hyfsat väder torsdag till lördag, så det blev några timmar ute i solsken, otroligt nog! Men som sagt början av den här veckan återtog vattnet Campingen.........
Väderprognosen för kommande helgen ser faktiskt lovande ut. I alla fall lovas inga större regnmängder, och det är ju alltid nå't!
Vi får se om vi tar en kortare tur, till något närbeläget favoritställe nu till helgen. Kanske kan det bli en tur till Öland? Orkidéerna blommar ju nu........

På återseende
Siv & Bosse

måndag 11 maj 2015

Favorit i repris!

Vi har hunnit skaffa oss en del favoritställen genom åren. Inte så konstigt egentligen, för det är ju 20 år sedan vi skaffade vår första Husbil (som hängde med i 15 år).

Haväng, Vitemölle och Kivik är ett sådana favoritställen. Och de hör ju ihop. Vår första sommar med husbil (1995) blev vi tipsade om Haväng och Ravlunda skjutfält. Det har blivit många somrar där. Och då i början av vårt husbilande kunde man stå över natten på skjutfältet...... Men det var då det! I takt med att husbilarna ökat, så har friheten minskat!
I går tog vi den obligatoriska turen till Österlen, för att spana in Gullvivor och Backsippor. Stannade i Kivik på Ställplatsen och gick den korta sträckan till Buhres fisk, för att köpa på oss lite sillinläggningar och rökt makrill till kvällens middag. Gott var det......
I går var det blåsigt, regnigt och kallt. Men i dag blev det en sådan där ljuvlig vårdag med solsken från en till en början klarblå himmel.
Vi har promenerat hela sträckan mellan Kivik och Haväng, genom Naturreservatet längs strandängarna. Det är så här man laddar sina batterier.......
Och visst har vi sett både Gullvivor och Backsippor:


Tornfalk har vi också sett och så de obligatoriska kaninerna....... Och jag tror Zelda har undersökt vart endaste ett kaninhål!!!
Lite vilopauser har vi också tillåtit oss. 

På stranden for Zelda fram som en furie, jagandes en pinne......


Men det där med att hämta pinnen i vattnet, det överlät hon till Qeylah!!
Qeylah tar det mer lugnt nu (med ålderns rätt), och låter Zelda springa runt, medan hon står still och väntar ut henne.


Som synes har vi haft en riktigt skön dag idag! Hoppas det blir fler innan det är dags att vända hemåt. Jag är ledig ett par dagar till.......

På återseende
Siv & Bosse

torsdag 7 maj 2015

Aprilväder i Maj!

Jodå, kylan och regnet fortsätter envist. Men det finns ju en och annan dag där solen faktiskt tittar fram!
Efter ett dygn med åska och regn kändes marken utanför husbilen som en välfylld tvättsvamp!

Jag tog hundarna och gick långpromenad, medan Bosse fixade
runt Husbilen!
Flyttade bilen en bit..... och det är tur det är bakhjulsdrift på den! För i den blöta lerjorden var det nära att köra fast! Så det blev ju lite extra jobb med att fylla igen djupa hjulspår.
I dag har solen skinit och det har dessutom blåst rejält, så det finns en förhoppning att det ska torka upp!
Nu vill vi ha sol och värme, så vi kan vara ute lite mer än bara hundpromenader!
Dessutom har nya badbryggor kommit på plats, så nu är det bara badtemperaturen som saknas! Men än är det väl knappt 10 grader i vattnet, och någon vinterbadare är jag inte!

Kanske blir det en tur med bilen till grannlänet i väster. Vi får väl se var solen ska lysa och så får vi väl åka dit......

På återseende
Siv & Bosse

fredag 1 maj 2015

Aprilväder!

Eftersom det regnade "småspik" i måndags när vi vaknade, bestämde vi oss för att leta upp lite sol! Enligt väderkartan skulle det finnas nämnda vara på Västkusten! Så efter frukost drog vi iväg på vårens första "resa".
Vi åkte mot Bjäröhalvön och Vejbystrand. Vi hade tänkt oss att övernatta på en parkering vid Ranarps strandängar.... Men tji fick vi, för inte var det tillåtet att stå där över natten! Men vi fick fick en fin promenad i solsken i alla fall!
Det var bara att åka vidare och till slut hamnade vi i Halmstad. Kul, för där har vi inte stannat till förut. En ny Ställplats finns i närheten av centrum och vid Nissans strand. Trodde vi skulle vara ensamma, men över natten stod det åtta husbilar där.
Kan man inte tro när man ser den tomma ytan! Men det ska finnas plats för dryga 70 husbilar/husvagnar här!
Stadsvandring i Halmstad blev det på tisdagen. En trevlig stad som vi säkert kommer att besöka igen, när vädret är liiite varmare!









"Betonggrisar", har vi sett i alla möjliga former när vi rest genom Sverige, och Halmstad har också sina egna:
Självklart är det laxar!
På onsdagen var det dags igen för regn! Så vårt besök på Söderåsen och Skäralid ställde vi snabbt in och åkte faktiskt hemåt.
Valborg ägnades åt riktigt lång promenad i Rosenholmsskogen, för mig och hundarna. En och enhalv mil blev det. Vi skulle hålla oss "ur vägen" medan Bosse fixade ny plats bodelsbatteriet! Efter två och en halv timme var vi tillbaka och Bosse var nästan klar!
Lite efterarbete finns det alltid att göra......
Eftermiddagen bjöd på regn och rusk, men vad gjorde det, för vi var duktigt trötta efter vår skogspromenad, hundarna och jag. Så att sitta och slappa resten av dagen var inga problem!

På återseende!
Siv & Bosse