onsdag 7 september 2016

Höstmånad!

Ja, så är det september! Första höstmånaden!!! MEN september börjar med sommarväder. Helt underbart sommarväder. Soligt och varmt, ja till och med så det går att ta ett dopp i havet! Efter Ölandstrippen blev det en knapp vecka hemma på Skönstavik. Lite barnvaktande och så födelsedagsgrattande. Och så var det dags för husbilen att passera BESIKTNINGEN. Även om man vet att allt är OK, så är det ändå pirrigt. Nya lampor var isatta fram, så det skulle väl vara bra...... Men den ena lampan var inte OK, så det blev till att köpa nya lampor - igen! Ingen ombesiktning men det blev ju dyra lampor, när man får byta dem två gånger!!! Nu kan vi köra ett år till.
När jag sovit klart, packade vi in oss för en tripp till Österlen. Sommarväder är det lovat den här veckan också! Cykling på Sydostleden är inplanerad, så det fick bli en plats på Kiviks Camping. Vi måste ju kunna ladda batterierna till cyklarna. Det blev en fin första kväll i Kivik. Vi satt ute länge i solen.......
Men den går ju ner tidigt, och det blir mörkt fort! Så då är det bara att krypa in i "stugvärmen".
Efter en god natts sömn, fick vi en fin morronpromenad, Zelda och jag, medans Bosse fixade frukost.



Solen lyste med sin frånvaro, men det var ändå ett sånt fint ljus över havet...........
Efter frukosten planerade vi för dagens cykling. Trots att det bara är ca 1 mil till Brösarp från Kivik ( på "stora" vägen), så går Sydostleden i kringelkrokar på småvägar, så sträckan blev 2,9 mil istället! Och gissa om det var backigt????? Vi tog en annan väg tillbaka, som var en hel del kortare. Lite svårcyklat på sina ställen genom skogen. Men vi kom fram och totalt hade vi cyklat 4,5 mil! Vet inte vem som var tröttast - Zelda eller vi? Men det blev en eftermiddagspaus i solstolarna!
Trött Zelda
I morron är en ny dag och kanske det blir cyklat då också. Det finns en kustväg att cykla...... till Åhus.

På återseende,
Siv & Bosse.

Inga kommentarer: