onsdag 27 april 2016

Det här är bara för mycket!!!

VINTERN är tillbaka!
I går gav vi upp kylan i vårt mobila boende. Ja, vi har det ju inte kallt i bilen, men allt annat är ju kallt. Och när det bara är precis över "nollan" så blir det en del "kallras" från förarhytten och så kyler det även från golvet. SÅ - vi bestämde oss för att ta ett par dagars "time out" från campinglivet! De blir ju begränsat vad man kan hitta på när temperaturen sviker! Inga goa stunder med kaffe ute i det fria, till exempel!
I vilket fall som helst kändes det bra att vara hemma i lägenheten, i morse när hela hela tillvaron var VIT! Jodå, det kom en rejäl omgång med SNÖ på efternatten! Men så här års blir det ju inte långvarigt, för under förmiddagen regnade allt bort.
Nu inväntar vi något varmare väder innan vi flyttar till campingen igen.....

På återseende!

måndag 25 april 2016

SHIT! Vilket väder.......

Kung Bore har tydligen bestämt sig för att vintern inte alls är slut! För jisses vad kallt det har varit de senaste dagarna! Bar någon enstaka plusgrad när man ska ut med hunden på morgonen! Vi fick åka "hem" och hämta tjocka ulltröjor, mössor och vantar, ja, även långfillsingar åkte med! För det finns ju inget värre än att frysa....... Men nu kan det väl inte bli så mycket värre..... eller??
Zelda går i "idé" mellan hundpromenaderna!
Hon är precis lika frusen som sin husse......

Men trots kyla och snålblåst har vi inte gett upp! Vi utnyttjar ju stunderna med lite bättre väder och går våra långpromenader.


Närheten till Rosenholm gör ju att vi har fina promenadvägar på nära håll. Och visst är det vackert nu på våren - även om det är näst intill vintertemperatur!??
Det är fortfarande en vecka kvar av April..... så det är väl bara att härda ut med det där Aprilvädret??!

På återseende,
Siv & Bosse

lördag 23 april 2016

Campingsäsongen har börjat!

Jodå, så är det. Vi har varit på plats i Husbilen sedan fredagen den 15 april. Alltså drygt en vecka!
Vi utnyttjar de få solstunder som bjuds (och de är verkligen få!). Går våra nygamla promenader i omgivningarna runt Skönstavik och sitter inne och huttrar mellan varven. För någon värme har det inte varit ute och det ser inte lovande ut för veckan som kommer...... Men vi klagar inte för vi har det varmt och gott i bilen. Men visst vill vi ha solsken och varmt! Vem vill inte det? Men April är ju som den är. Så vädret passar till månaden.
I skogen är marken täckt av vitt. Alldeles fullt av vitsippor överallt..... Även svalörten har kommit i blom och snart är det dags för liljekonvaljer och gullvivor! Sen är det nästan sommar........
Så vi härdar ut, för det kan ju bara bli bättre!!

På återseende,
Siv & Bosse

söndag 10 april 2016

På plats!

Nu är vårt mobila boende på plats på Campingen. Men i år har vi bytt till ny campingtomt. Vår gamla var uppkörd och lerig, då den använts av andra under vårvintern.
Vi har inte flyttat ut i bilen ännu. Det är fortfarande ner mot nollgradigt på nätterna. Och kalla vindar har blåst den sista veckan. Men vi har hunnit med att äta lunch två gånger på campingen. Men det var kallt att sitta ute och äta........
För övrigt har det mesta kommit på plats i bilen. Det som fattas är ju sådant vi använder i lägenheten, och det får vi ta med när vi flyttar ut.....
Campingen har fått en ansiktslyftning under hösten och vintern. Buskar och sly har röjts undan. Hoppas det resulterar i mindre antal kaniner i sommar! Badplatsens fasta brygga renoveras inför bad säsongen. Och det var behövligt.
Flytbryggorna byttes förra året, så i år blir det en fräsch badplats lagom till badsäsongen!
Nu väntar vi bara på att värmen ska komma så vi kan flytta in i vårt mobila hem!
På återseende!
Siv & Bosse

fredag 1 april 2016

Ny säsong 2016!

I dag, 1 APRIL, var det dags att plocka ut Husbilen från vinterförvaringen!
Tog en liten stund att få dit batterierna på plats. Medan Bosse fixade det, så kollade jag över innanmätet. Och allt var precis som när vi ställde in den. Eftersom det var första året på ny vinterplats, ville jag försäkra mig om att det inte varit några små möss och hälsat på. Men som sagt allt var OK!
Så nu står den hemma i Byn, på parkering ett par kvarter bort. I helgen blir det till att plocka in allt som vi tömde ur den i höstas - dvs vi tömde  ur allt!! Jag har jobbnätter, så det blir Bosse som får pyssla lite........
Campingen får vänta ett tag till! Det är fortfarande riktigt kallt på nätterna......

På återseende,
Siv & Bosse