lördag 28 maj 2016

Efter sol och värme......

- Ja, då kommer bakslaget med regn, kyla och blåst!
Men först fick vi en härlig dag i sol och värme på Borensbergs Ställplats.
Plats för många bilar fanns det. Och till kvällen var det fullt på elplatserna och ett par bilar stod utan el.
Eftermiddagen ägnades åt att ladda batterierna...... med stickning vid kanalen.
Zelda höll mig sällskap, i skuggan under bänken jag satt på. Det sämre vädret som var på ingång förvarnade med en ganska kraftig vind, så vi fick försöka hitta lite lä bakom husbilarna. På natten till onsdagen började det regna.......
En natt på Ställplatsen i Borensberg räckte, så vi åkte vidare på torsdagsmorgonen. Norr ut och runda Vättern för att ta in på Karlsborgs Camping. Regnet strilade ner hela dagen, men en liten rundtur i staden blev trots allt. Vi gick längs Vätterns strand och konstaterade att det inte var konstigt Bosse haft ont av sin pollenallergi!

Vattnet var alldeles gulgrumligt av pollen!
Till sista kisserundan hade det slutat att regna, så visst blev det en hyfsad solnedgång trots allt.


Dessutom fick jag se en Skrakfamilj! Ungarna kan inte ha varit mycket mer än nykläckta......


På torsdagen åkte vi vidare:
Mot Hajstorp på små slingriga vägar. Regnskurarna avlöste varandra men vad gjorde det - vi satt ju under tak!
Framme i Hajstorp kom vi till en helt tom Ställplats...... Så vi kunde välja plats fritt. Lagom på plats, fick vi sällskap av ett par från Norge. De var också ute efter cykling längs kanalen!
På eftermiddagen lättade regnet och vinden tilltog! Men vi gav oss i väg mot Lyrestad på cyklarna. En liten tur på 15 km tur och retur. Blåsten var inte bussig, rak motvind hela vägen till Lyrestad!
Men tillbaka gick cyklingen som en dans. Lite grillat till kvällen och ett glas rött. Mer behövs inte för att vi ska svimma tidigt!
Regnet fortsatte på fredagen, men vinden hade avtagit en aning. Så vi trotsade vädret och gav oss iväg straxt innan lunch, mot Tåtorp, en sträcka på ca 22 km. Framme i Tåtorp hittade vi ett vindskydd, där vi kunde sitta torrt och äta vår medhavda lunch. På tillbaka vägen upphörde regnet och cyklingen tillbaka flöt på bra, trots lite motvind. Vi stannade till i Töreboda och handlade lite "go fika" att ha när vi kom hem....... I och med fredagens cykling, så har vi klarat av hela Göta Kanal. Det finns ju sträckor som inte följer kanalen utan går på vanliga bilvägar - de har vi valt bort! Sträckan Hajstorp - Tåtorp är nog en av de finare vi cyklat.
Till kvällen dök det upp några fler husbilar för övernattning.....
Ställplatsen i Hajstorp är absolut den bästa vi stått på....... Där finns allt, tömningsplatta för gråvatten och en ny servicebyggnad med toaletter, duschar och tom tvättmaskin och torktumlare som man får använda utan extra kostnad! Helt klart 5-stjärnigt!
I dag lördag lämnade vi Hajstorp för att åka till Lidköping. En stad som vi tidigare bara "åkt förbi". Men den här gången ger vi staden en chans. Campingen får klart godkänt för sina praktiska Husbilsplatser. Asfalterat för bilen, med en gräsplätt för två och fyrbenta att njuta på. Kan inte bli bättre......
En liten tur "på stan", blev det under eftermiddagen. Det blev mest promenerat i "Gamla Staden", bland trähusen.


En innergård med ett stort Kastanjeträd!
 På tillbakavägen gick vi förbi segelfartyget Mina. Klart vi inte kunde missa något sådant....
Efter flera dagar med regn, kyla och blåst har det blivit lite varmare idag, och nu till kvällen tittar solen fram mellan molnen. Vi hoppas på solsken i morron!

Sekreterare idag: Siv

På återseende!


måndag 23 maj 2016

CYKELSEMESTER?????

Jodå, så är det tänkt!
Vi lämnade hemmacampingen på förmiddagen i går och åkte mot Söderköping. Mellanlandade i Kalmar, på IKEA. Där finns ju alltid något "man" behöver..... Lite nya tyger till klädsel i husbilen blev det den här gången. Lunch avnjöts innan vi startade sista etappen mot målet.
Vädret kunde ju inte börja bättre på "vår" semester - soligt och 25 grader varmt. Det kan vi knappast klaga på!
På plats på Campingen vid E22:an, var det lagom för middag. Varmrökt lax och mandelpotatis, gräddfil och hackad rödlök. Det satt som en smäck....
Sen plockade vi fram cyklarna för en kvällstur. MEM, var målet. Det är början - eller - slutet på Göta Kanal.


Tolv kilometer cykling tur och retur blev det. Lagom långt efter en dag med husbilskörning.
Idag har det blivit betydligt längre cykling! Från Söderköping till Norsholm, och så tillbaka. Det blev
55 kilometer tuff cykling längs kanalen och genom skogen på grusvägar (med lösgrus!).

Visst var det vackert i omgivningarna längs vattenleden......
Men - när vi vände hem, hade de kört med en väghyvel på cykelvägen längs kanalen! Gissa om det sög att cykla i lösgrus med cykelkärra och whippet på släp?? Trots pauser med vätskepåfyllning var vi helt slut när vi kom fram till campingen....... och då har vi ändå elcyklar!!!
Kan väl säga att Zelda också är helt slut i kväll. Hon har fått springa bredvid flera långa sträckor.....
Efter maten däckade hon fullständigt! Det är nog inte bara motionen som påverkat oss alla. I dag har termometern visat dryga 28 grader! Och då har det blåst friskt ändå.
Många kalorier har vi förbrukat på vår långa cykeltur. Så..... i kväll kan vi frossa med goda ostar och ett glas rött.
I morron blir det ingen cykling. Vi åker vidare mot Motala. Men var vi stannar för natten har vi inte bestämt.

Vid tangentbordet: Siv

På återseende
Siv & Bosse

lördag 21 maj 2016

En vecka - går så fort!

Med en stukad fot blir det inte några längre promenader med hund och make. Jag har suttit i solstolen och pekat med hela handen.......
Men faktiskt är det ganska trist i långa loppet. Men Bosse kom en med en bra idé härom dagen, när regnet gett upp.
Det blev en cykeltur via Biltema,
vidare genom Lyckeby, ut på Ringö, för att vända hemåt efter en tur på Verkö. Soligt och nästan ingen vind gjorde turen perfekt. På hemvägen stannade vi till vid Amiralen Köpcenter och handlade varsin SUBWAY-macka. De avnjöts i solen på Campingen när vi var tillbaka. Sådana här dagar ger guldkant på tillvaron.
Annars har det inte hänt så mycket. En lite udda Husvagn rullade in en kväll.......
Liten var den inte! Men ganska tuff. Men vem vill släpa på ett så stort släp??? (En norrman naturligtvis!)

Något annat som lyft veckan som gått (regn i massor i flera dagar i början av veckan) är en ny Resetidnig som jag hittade när jag var och fyllde på förråden på City Gross.
Många mycket bra reportage. Den gav läsning i flera dagar.....

I morron bär det iväg på två veckors semester. Tror nog att det blir en tur längs Göta Kanal och mer cykling! Men som vanligt får vädret styra!

Vid tangentbordet,
Siv

På återseende


lördag 14 maj 2016

Sommarväder.....

I nästan två veckor har det varit sommarväder - i alla fall på dagarna. Nätterna är fortfarande kalla och även vindarna som har blåst de senaste dagarna har varit kyliga. Det gäller att hitta lä!
Den här veckan har vi varit hemma på campingen. Gått härliga hundpromenader och slappat i solen. En och annan cykeltur har det också blivit. Och säsongens första dopp i havet är avklarat..... och det var kallt!!
Liljekonvaljerna är i blom och de doftar så gott när man passerar dem i skogen. Även syrenerna blommar. Känns som det är lite tidigt??
Dagarna rinner iväg utan att vi behöver göra något. Vet inte riktigt vart tiden försvinner?!
Tur att mina jobbnätter också går fort - annars hade det varit drygt! Snart blir det lite försommarsemester och då blir det en tur med bilen. Vi har väl inte riktigt bestämt ännu vart färden går. Allt beror på vädrets makter.....
På återseende,
Siv & Bosse

fredag 6 maj 2016

Efter vinter kommer vår....

NEJ! Det blev ju sommar direkt istället.
Efter en vecka hemma i lägenheten flyttade vi tillbaka till husbilen! Värmen kom tillbaka medan jag sov efter mina två senaste jobbnätter. MEN det är fortfarande kallt om nätterna även om det inte är nollgradigt!
Tisdag em när jag sovit klart packade vi in allt vi släpat hem in bilen och drog mot Campingen.

Det blev en del pyssel innan allt var på plats och Bosse vi ta en vända till för att hämta det som vi trots allt glömt i lägenheten...... Vi åt gott till kvällen och planerade för vår första utflykt för säsongen.
Det blev Öland och lite av en blomsafari. Vi hamnade på Sandviks Camping, norr om Degerhamn. Vädret var varmt och soligt, så vi plockade fram cyklarna och Zeldas kärra för en tur till Strandängen för att titta på blommor, närmare bestämt ADONIS.,
Det var en otålig hund innan vi kom iväg......
Men efter att ha fått springa av sig några kilometer, hoppade hon tacksamt in i kärran.
Det blev mycket fotograferande av de stora gula blommorna när vi väl var framme.



Det var inte bara blommorna som var vackra att titta på. Hela omgivningen var njutbar!


Här kan man kolla runt i 360 grader

Tillbaka i husbilen igen, blev det en stunds vila i solen. Vi hade trots all cyklat 2,2 mil!
Kvällen inbjöd till grillning, så vi fick god grillad kyckling och potatissallad att äta......
Om vi var trötta????? Kan väl säga att det blev tidig nattning!
"Kristi flygaredag" tillbringade vi på Vickleby Alvar. Där skulle det finnas Orkidéer. Och det gjorde det! Trots att det nog var i tidigaste laget var där gott om lila, någon enstaka vit och även någon röd.



Två timmar spatserade vi runt där och det blev en hel del fotograferat. Soligt och varmt var det, så det var faktiskt skönt att komma tillbaka till husbilen och få av sig lite kläder......
Efter lunchen åkte vi vidare till Borgholm. Det blev en plats på Kapelluddens Camping, eftersom det var fullt på Ställplatserna runt Borgholm.
Även fredagen blev vi kvar i Borgholm. Vi tog en vandring upp till Slottsruinen
och längs Kalmar sund tillbaka till campingen. Fler vårblommor fotograferades, nu hittade vi även Backsippor i parti och minut.

En och annan orkidé fanns det också vid ruinen.
Eftermiddagen har vi slappat i solen och bara njutit av ledigheten.
I morgon vänder vi hemåt - arbetet väntar till kvällen!

På återseende,
Siv & Bosse.