måndag 12 september 2016

Maxad ledighet!

Det blev det på vår Österlenresa. Visst blev det en tur med cykel på Kustvägen mot Åhus. Men nu blev det inte ända fram till staden, utan vi stannade när det var ca 1 mil kvar. Helge Å:s mynning var den planerade vändplatsen.
Drygt 3 mil cykling enkel väg räcker. Det var en betydligt "lättare" cykling - utan alltför många uppförsbackar. En sträcka cyklade vi på en gammal järnvägsbank. Några gamla stationshus passerades.
En del i bättre skick än andra. Vid Brösarps station finns det en Museijärnväg också. Med gammalt ånglok och allt...... Sydostleden få klart godkänt på de sträckorna som vi cyklat.
Tillbaka på campingen i Kivik fick vi ytterligare en fin eftermiddag och kväll. Lite planering för fredagen blev det också.
Fredagen började som ett stort töcken! Dimman låg tät över hela kusten! Vi hade bestämt att vi skulle ta en vilodag vid Sandhammaren, så det var ju bara att hoppas att dimman skulle lätta när solen orkat värma upp luften.
Och visst blev det så! Vi fick en fin promenad på stranden. Helt ensamma var vi inte - men någon trängsel var det ju inte så här drygt en vecka in i september. Zelda fick fullständigt fnatt, när hon kom ner på stranden! Springa så sanden yrde var ju skitkul! Även spring i vattnet och hämta pinnar var kul! Jag hade väl ingen större förhoppning att det skulle vara badvänlig temperatur vid Sandhammaren - men det var det. Så visst blev det ett dopp för mig också.
Lördag morgon och vi måste åka hemåt för det är dags för jobb igen. Men vilken morgon det blev!

Stranden låg helt öde och solen hade precis "stigit upp"! Det blev mera spring för Zelda innan vi gick tillbaka för att äta frukost.
Innan vi vände helt om mot Skönstavik, blev det en förmiddag i Ystad. Det är en trevlig stad att strosa runt i. Men en lördagsförmiddag i centrum innebär en hel del trängsel........ Lunchen inhandlades på Subway. Ja, sen var det bara att åka hemåt! SUCK. Hade suttit fint med lite mer ledighet.......
På plats på Skönstavik passade jag på att ta ett dopp i badviken - och det var riktigt varmt i vattnet!

Sen kom uppvaknandet!!! En av våra säsongscampande vänner påminde oss om att säsongen upphör 15 september! Jamen! Sommaren är ju inte slut ännu! Eller??
Visst kan man stanna längre - men det får man betala extra för...... Och det är ju trots allt halva september, så det är ju inte troligt att värmen stannar flera veckor till!
Så nu mobiliserar vi energi för att packa ihop för den här sommaren..... Det är ju bara några dagar kvar till den 15:de.

Det var  allt för den här säsongen (vi lär nog inte hinna med något mer nu)!

På återseende.
Siv & Bosse.

onsdag 7 september 2016

Höstmånad!

Ja, så är det september! Första höstmånaden!!! MEN september börjar med sommarväder. Helt underbart sommarväder. Soligt och varmt, ja till och med så det går att ta ett dopp i havet! Efter Ölandstrippen blev det en knapp vecka hemma på Skönstavik. Lite barnvaktande och så födelsedagsgrattande. Och så var det dags för husbilen att passera BESIKTNINGEN. Även om man vet att allt är OK, så är det ändå pirrigt. Nya lampor var isatta fram, så det skulle väl vara bra...... Men den ena lampan var inte OK, så det blev till att köpa nya lampor - igen! Ingen ombesiktning men det blev ju dyra lampor, när man får byta dem två gånger!!! Nu kan vi köra ett år till.
När jag sovit klart, packade vi in oss för en tripp till Österlen. Sommarväder är det lovat den här veckan också! Cykling på Sydostleden är inplanerad, så det fick bli en plats på Kiviks Camping. Vi måste ju kunna ladda batterierna till cyklarna. Det blev en fin första kväll i Kivik. Vi satt ute länge i solen.......
Men den går ju ner tidigt, och det blir mörkt fort! Så då är det bara att krypa in i "stugvärmen".
Efter en god natts sömn, fick vi en fin morronpromenad, Zelda och jag, medans Bosse fixade frukost.



Solen lyste med sin frånvaro, men det var ändå ett sånt fint ljus över havet...........
Efter frukosten planerade vi för dagens cykling. Trots att det bara är ca 1 mil till Brösarp från Kivik ( på "stora" vägen), så går Sydostleden i kringelkrokar på småvägar, så sträckan blev 2,9 mil istället! Och gissa om det var backigt????? Vi tog en annan väg tillbaka, som var en hel del kortare. Lite svårcyklat på sina ställen genom skogen. Men vi kom fram och totalt hade vi cyklat 4,5 mil! Vet inte vem som var tröttast - Zelda eller vi? Men det blev en eftermiddagspaus i solstolarna!
Trött Zelda
I morron är en ny dag och kanske det blir cyklat då också. Det finns en kustväg att cykla...... till Åhus.

På återseende,
Siv & Bosse.